Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami

Kategorie: Maso

Autor:

Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Telecí hruď i s kostí 1.5 kg
  • Starší rohlíky nakrájené na kostičky 5 ks
  • Sůl dle chuti 1 lžička
  • Čerstvě mletý pepř dle chuti 2 špetka
  • Máslo, rozpuštěné 50 g
  • Malá vejce 2 ks
  • Smetana ke šlehání 50 ml
  • Mladé kopřivové lístky 1 hrst
  • Střední cibule, nakrájená nadrobno 2 ks
  • Anglická slanina, nakrájená na nudličky 100 g
  • Nové brambory 1 kg
  • Hladká mouka 2 lžička
  • Růžový pepř na ozdobení 1 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1) Telecí hrudí vykostěte a upravte na pěkný plát, osolte a opepřete.

2) Rohlíky nejprve pěkně prosolte a propepřete. Máslo smíchejte se žloutky, smetanou a přidejte k pečivu. Potom opatrně přimíchejte z bílků ušlehaný sníh a jemně pokrájené kopřivy.



3) Nádivku rozprostřete na maso a zarolujte, důkladně svažte kuchyňským provázkem a roládu položte do pekáčku na cibuli a anglickou slaninu. 



4) Mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 2 hodiny. Maso by mělo být měkké, a ne vysušené.



5) Nové brambory důkladně očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. 



6) Roládu vyjměte z pekáče, dejte na prkénko a nechte ji před krájením asi 10 minut odpočinout. Postavte pekáč se šťávou na sporák, zaprašte moukou, rozmíchejte a podle potřeby ještě rozřeďte 200 ml vody nebo vývaru a 5 minut provařte.



7) Roládu nakrájejte na plátky, doplňte vařenými bramborami a na talíři přelijte zahuštěnou šťávou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist