fogoš plněný po vídeňsku

Kategorie: Maso

Autor:

fogoš plněný po vídeňsku

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Rakousko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Z fogoše (candáta) odtraníme šupiny a ploutve, nařízneme ho po délce na hřbetu, maso opatrně odřízneme od páteře, kterou oddělíme nůžkami za hlavou a 5 cm od konce ocasu a vyjmeme
2. Otvorem vyjmeme i vnitřnosti, rybu dobře omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, naplníme a otvor sešijeme bílou nití
3. Fogoše (candáta) přelijeme bílým vínem, zabalíme do pergamenu a pečeme, při teplotě kolem 200 °C asi půl hodiny
4. Při podávání polijeme rozehřátým máslem.

Příprava nádivky:
Oloupané žemle nakrájíme na malé kostičky, zvlhčíme mlékem rozšlehaným s vejci, necháme prosáknout, přidáme hrášek, žampiony nakrájené na kostičky, spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, rozehřáté máslo, muškátový oříšek, sůl a lehce
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist