Filátka z candáta s kari máslem II.

Kategorie: Maso

Autor:

Filátka z candáta s kari máslem II.

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vykoštěná filátka z candáta 4 ks
  • Olej 2 lžíce
  • Sůl - dle chuti 4 špetka
  • Pepř - dle chuti 2 špetka
  • Oříšek másla 1 ks
  • Bylinky na ozdobu 1 hrst
  • Kaše
  • Máslo 1 lžíce
  • Malá cibule 1 ks
  • Červená čočka 1.2 hrnek
  • Brambory typu B nebo C 750 g
  • Plnotučné mléko 200 ml
  • Kari máslo
  • Máslo 2 lžíce
  • Kari ( Madras ) 1 lžička
  • Kari listy 3 ks

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Filátka potřete olejem, mírně osolte a nechte v pokojové teplotě. Připravte kari máslo: 2 lžíce másla rozpusťte, přidejte do něj kari koření a listy, dobře promíchejte a po chvilce odstavte. Začnete chystat kaši: Na másle orestujte nakrájenou cibuli dozlatova a přidejte opranou a okapanou čočku. Zalijte ji přibližně dvojnásobným množstvím vody a na malém plameni vařte, až se voda vstřebá a čočka bude měkká. Oloupané a nakrájené brambory dejte vařit do osolené vody. Když změknou, slijte je a důkladně rozmačkejte s připraveným kari máslem a 3/4 uvařené čočky, vmíchejte mléko a dochuťte solí a pepřem. Hotovou kaši uchovejte v teple. Filátka vhoďte na pánev na zbytek oleje a máslo a opečte je nejprve kůží dolů ( asi 3-5 minut ), potom je otočte a opékejte stejně dlouho ještě z druhé strany. Maso a kaši rozdělte na talíře a ozdobte zbylou celou čočkou a bylinkami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist