Bramborák s uzeninou

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu

brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.

2. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.

3. Smažím dozlatova na obou stranách. Smažené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist