Plněné žampiony s nivou a slaninou

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Plněné žampiony s nivou a slaninou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Žampiony očistíme a nožičky nakrájíme na plátky. V kastrolu krátce opražíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme žampionové nožičky a krátce je podusíme. Pak přidáme smetanu, rozdrobenou nivu a pomazánkové máslo, promícháme a zvolna dusíme do zhoustnutí. Dvě lžíce oleje smícháme s nasekaným česnekem a rozmarýnem, v této směsi obalíme žampionové hlavičky a zprudka je opečeme ze všech stran na oleji. Polovinu hlaviček rozložíme do pekáčku, naplníme je připravenou směsí, přiklopíme zbylými hlavičkami a zapečeme v troubě při 180 stupňů. Uvařené brambory opečeme na oleji, přidáme do pekáčku k žampionům a dále pečeme dozlatova. Oprané lisy špenátu lehce podusíme v kastrolu pod pokličkou, osolíme a rozdělíme na talíře. Přidáme žampiony a brambory a ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist