Výtečná pizza podle Akinny

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Výtečná pizza podle Akinny

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Itálie

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Smícháme hladkou mouku, čerstvé nebo sušené droždí a sůl, přidáme olej a vodu. Těsto zamícháme vařečkou. Když se těsto spojí, prohněteme ho důkladně rukama, dokud není vláčné a nelepí se. Pokud by se těsto lepilo, přidáme trochu mouky.

Hotové těsto dáme do misky a zakryjeme utěrkou. Těsto dáme zrát do lednice alespoň na 5 - 7 hodin, ale naprosto nejlepšího výsledku dosáhneme, když ho dáme zrát na 24 hodin.

Základ na pizzu můžeme udělat samozřejmě i z čerstvých oloupaných rajčat, ale z protlaku je to také možné a velice dobré. Polovinu cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme.

Na pánev si dáme osmažit nakrájenou cibuli spolu s rozetřeným česnekem. Přidáme rajský protlak a zředíme trochou vody. Ochutíme italskými bylinkami, solí, pepřem a trochu osladíme. Místo italských bylinek je také možné použít již namíchanou koupenou směs koření na špagety - je podobná jako na pizzu. Vhodné bylinky jsou například tymián, oregano a bazalka. Než budeme dávat základ na pizzu, musí vychladnout.

Když nám těsto uzraje v lednici, vyklopíme ho na vál posypaný moukou a opět propracujeme tak, aby se těsto nelepilo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a obě vytvarujeme rukama do požadovaného tvaru - kruhu, nebo jednoduše rozválíme válečkem, placka musí být co nejtenčí.

Placky dáme na plech s pečicím papírem a potřeme základem na pizzu až k okrajům. Na pizzu dáme nejprve hodně parmazánu a v tuto chvíli si na pizzu můžeme dát, co máme rádi, ale nedoporučuji pizzu překombinovat.

Výborné ingredience na pizzu jsou například: slanina, červená cibule, paprika, salám, šunka, cuketa, slabá kolečka rajčete, papričky jalapenos, chilli papričky atd. Také nedoporučuji dávat na pizzu nekvalitní sýr, například eidam, skutečně nejlepší a nenahraditelný sýr je parmazán.

Pizzu pečeme v troubě předehřáté na 250 °C!

Výtečnou pizzu podle Akinny po upečení doporučuji posypat rukolou a ihned podávat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist