Skotská játrová nepečená paštika

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Skotská játrová nepečená paštika

Suroviny

Porce: 8 + –
  • drůbeží játra 800 g
  • máslová Rama 250 g
  • cibule (menší) 0.5 ks
  • pepř zelený mletý 0.75 lžička
  • sůl 0.5 lžička
  • mletý muškátový květ 0.33 lžička
  • 40% koňak 0.2 cl

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Velká Británie

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Drůbeží játra dáme uvařit do horké vody a poté vaříme tak aby po rozříznutí byla po celém řezu šedívá, lehce tuhá a po zmáčknutí znich vyteko trochu růžové štávy ( asi 6 min ve vařící vodě ). Důležité upozornění: nesmí být někde načervenalá, musí být po celém řezu šedá.

Potom je vyndáme z vody a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí dáme asi 150g jater stranou, rozsekáme je nožem na drobné kousíčky a odložíme na konečné použití.

Nyní zbylá játra rozmixujeme tyčovým mixérem s kořením, cibulkou, máslovou Ramu a 0,2 cl 40% koňaku (lze vynechat) na superjemnou pastu.

Tuto pastu přendáme do mísy a nyní do pasty v míse ručně vmícháme uschovaná rozsekaná játra, tím je paštika hotova.

Paštiku nakonec ponecháme asi 3 hodinky vychladnout v chladničce a můžeme podávat namazané na čerstvý chléb.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist