Skotská játrová nepečená paštika
Kategorie: Chuťovky
Autor: sarysek

Suroviny
- drůbeží játra 800 g
- máslová Rama 250 g
- cibule (menší) 0.5 ks
- pepř zelený mletý 0.75 lžička
- sůl 0.5 lžička
- mletý muškátový květ 0.33 lžička
- 40% koňak 0.2 cl
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Velká Británie
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Drůbeží játra dáme uvařit do horké vody a poté vaříme tak aby po rozříznutí byla po celém řezu šedívá, lehce tuhá a po zmáčknutí znich vyteko trochu růžové štávy ( asi 6 min ve vařící vodě ). Důležité upozornění: nesmí být někde načervenalá, musí být po celém řezu šedá.
Potom je vyndáme z vody a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí dáme asi 150g jater stranou, rozsekáme je nožem na drobné kousíčky a odložíme na konečné použití.
Nyní zbylá játra rozmixujeme tyčovým mixérem s kořením, cibulkou, máslovou Ramu a 0,2 cl 40% koňaku (lze vynechat) na superjemnou pastu.
Tuto pastu přendáme do mísy a nyní do pasty v míse ručně vmícháme uschovaná rozsekaná játra, tím je paštika hotova.
Paštiku nakonec ponecháme asi 3 hodinky vychladnout v chladničce a můžeme podávat namazané na čerstvý chléb.
Potom je vyndáme z vody a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí dáme asi 150g jater stranou, rozsekáme je nožem na drobné kousíčky a odložíme na konečné použití.
Nyní zbylá játra rozmixujeme tyčovým mixérem s kořením, cibulkou, máslovou Ramu a 0,2 cl 40% koňaku (lze vynechat) na superjemnou pastu.
Tuto pastu přendáme do mísy a nyní do pasty v míse ručně vmícháme uschovaná rozsekaná játra, tím je paštika hotova.
Paštiku nakonec ponecháme asi 3 hodinky vychladnout v chladničce a můžeme podávat namazané na čerstvý chléb.
Podobné recepty
- » Skotská játrová nepečená paštika
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skotská játrová nepečená paštika
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skotská játrová nepečená paštika
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skotská vejce v mletém mase
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Skotská vejce v mletém mase
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Skotská vejce
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Skotská slavnostní rybí polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017515) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316686) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237993) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 235017) - » Couračka
(Navštívilo: 150872) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 132225) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113984)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
-
Zajímavé články a tipy