Batenžánové chipsy

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Batenžánové chipsy

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Saudská Arábie

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Toto jídlo se jen zdá velmi těžké avšak jeho příprava je velmi jednoduchá. Batenžán (nebo také lilek a baklažán) nakrouháme na kolečka, která klademe na pekáč nebo hluboký tác a prokládáme ubrousky.

Každou vrstvu musíme prosolit, aby nám lilek pustil vodu. Necháme proležet v ubrouscích nejméně 60min. Když to bude déle, nic se neděje.

Proleželé a odvodněné plátky obalujeme v těstíčku z vajíček, hladké mouky a arabského koření.Těstíčko musí být hustším aby na batenžánu drželo.

Obalená kolečka lilku smažíme nejlépe v pánvi wok, olej musí být naprosto rozpálený, jinak se nám lilek nacucá olejem.

Hotová kolečka podáváme jako předkrm, nebo chuťovku s kečupem a tatarskou omáčkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist