Avokádová pomazánka

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Avokádová pomazánka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 5 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Avokado nozom rozrezeme na vysku okolo kostky. Uchopime do oboch ruk a polkami otocime cim ich od seba oddelime. V jednej polovicke ostane kostka. Sekneme do nej nozom a otocenim vyberieme. Spravne dozrete avokado ma mat svetlunko zltu ( maslovu) farbu diziny na okrajoch prechadzajucu do zelenej farby a ma sa dat vybrat lyzickou (trochu tuhsia maslova konzistencia) sive flaky, sive az cierne zilkovanie su znamkami zacinajucej hniloby.
Lyzickou vyberieme duzinu avokada do misky, pridame na drobno posekanu cibulku (pokial mozno sladky stavnaty typ, komu nerobi cerstva cibula dobre, moze ju trosku orestovat a pridat vychladnutu), pridame prelisovany cesnak ( kto ma ako rad, alebo mozeme uplne vynechat) pridame sol, cierne korenie a par kvapiek citrona. vsetko pretlacame vidlickou az mame pomazanku.Staci natriet na kruzky z rozka, alebo bagety a jest.
Pre vylepsenie chuti mozme pridat olupane posekane a kratko oprazene mandle.

Avokado je univerzalny prenasac chuti a vlatne 100% prirodny tuk, takze na pripravu pomazanok sa da pouzivat ako maslo.Pozor so solou a korenim. Avokado chute znasobuje!!!

Ak do vysie opisanej pomazanku pridate uvarene posekane vajcia, ziskate vajickovu pomazanku,pritanim tuniaka, udenych sprotov, alebo sardiniek zasa rybaciu pomazanku, a ak pridate trochu viac cesnaku a syrokrem mate cesnakovo syrovu pomazanku.
Chutovo je perfektna, ma len dve chyby. Jednak je trochu priserna zelena farba pomazanky a jednak sa neda skladovat. Ak ju nechate do druheho dna v chladnicke scerna a zvodnatie.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist