Avokádová pomazánka
Kategorie: Chuťovky
Autor: afaltynkova
Suroviny
Doba přípravy: 5 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Avokado nozom rozrezeme na vysku okolo kostky. Uchopime do oboch ruk a polkami otocime cim ich od seba oddelime. V jednej polovicke ostane kostka. Sekneme do nej nozom a otocenim vyberieme. Spravne dozrete avokado ma mat svetlunko zltu ( maslovu) farbu diziny na okrajoch prechadzajucu do zelenej farby a ma sa dat vybrat lyzickou (trochu tuhsia maslova konzistencia) sive flaky, sive az cierne zilkovanie su znamkami zacinajucej hniloby.
Lyzickou vyberieme duzinu avokada do misky, pridame na drobno posekanu cibulku (pokial mozno sladky stavnaty typ, komu nerobi cerstva cibula dobre, moze ju trosku orestovat a pridat vychladnutu), pridame prelisovany cesnak ( kto ma ako rad, alebo mozeme uplne vynechat) pridame sol, cierne korenie a par kvapiek citrona. vsetko pretlacame vidlickou az mame pomazanku.Staci natriet na kruzky z rozka, alebo bagety a jest.
Pre vylepsenie chuti mozme pridat olupane posekane a kratko oprazene mandle.
Avokado je univerzalny prenasac chuti a vlatne 100% prirodny tuk, takze na pripravu pomazanok sa da pouzivat ako maslo.Pozor so solou a korenim. Avokado chute znasobuje!!!
Ak do vysie opisanej pomazanku pridate uvarene posekane vajcia, ziskate vajickovu pomazanku,pritanim tuniaka, udenych sprotov, alebo sardiniek zasa rybaciu pomazanku, a ak pridate trochu viac cesnaku a syrokrem mate cesnakovo syrovu pomazanku.
Chutovo je perfektna, ma len dve chyby. Jednak je trochu priserna zelena farba pomazanky a jednak sa neda skladovat. Ak ju nechate do druheho dna v chladnicke scerna a zvodnatie.
Lyzickou vyberieme duzinu avokada do misky, pridame na drobno posekanu cibulku (pokial mozno sladky stavnaty typ, komu nerobi cerstva cibula dobre, moze ju trosku orestovat a pridat vychladnutu), pridame prelisovany cesnak ( kto ma ako rad, alebo mozeme uplne vynechat) pridame sol, cierne korenie a par kvapiek citrona. vsetko pretlacame vidlickou az mame pomazanku.Staci natriet na kruzky z rozka, alebo bagety a jest.
Pre vylepsenie chuti mozme pridat olupane posekane a kratko oprazene mandle.
Avokado je univerzalny prenasac chuti a vlatne 100% prirodny tuk, takze na pripravu pomazanok sa da pouzivat ako maslo.Pozor so solou a korenim. Avokado chute znasobuje!!!
Ak do vysie opisanej pomazanku pridate uvarene posekane vajcia, ziskate vajickovu pomazanku,pritanim tuniaka, udenych sprotov, alebo sardiniek zasa rybaciu pomazanku, a ak pridate trochu viac cesnaku a syrokrem mate cesnakovo syrovu pomazanku.
Chutovo je perfektna, ma len dve chyby. Jednak je trochu priserna zelena farba pomazanky a jednak sa neda skladovat. Ak ju nechate do druheho dna v chladnicke scerna a zvodnatie.
Podobné recepty
- » Avokádová pomazánka
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 9x) - » Avokádová pomazánka s vejci
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Avokádová tvarohová pomazánka
(Hodnocení: 2.33 - hlasovalo 3x) - » Avokádová pomazánka s nivou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Avokádová pomazánka se sardinkami
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Avokádová pomazánka s kiwi
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Avokádová pomazánka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002924) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254517) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232600) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213001) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122580) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110527)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy