Domácí tavený sýr

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Domácí tavený sýr

Suroviny

Porce: 4 + –
  • jedlá soda 1 lžička
  • tvaroch 1 kostka
  • máslo 1 lžička

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou. Pozor, přesná rovná kávová lžička, jinak se musí naředit znovu tvarohem. Můžeme případně přimíchat další přísady podle chuti (šunka, pažitka, niva) a necháme 10 minut uležet.

V kastrolu rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce a to je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít původní tvarohovou chuť. Stane se z něj opravdu tavený mazací sýr. Připadala jsem si jako kouzelník. Pokud nesníme sýr hned, tak ho skladujeme přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budeme mít amarouna, ale to dělají normální sýry také.

Domácí tavený sýr je výborný s uzenou šunkou, sýrem, nivou, pažitkou, prostě s tím, co máme rádi. Sýr roztíráme na pečivo podle chuti.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist