Jáhlové Amasaké
Kategorie: Zdravá strava
Autor: sarysek
Suroviny
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Japonsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jáhly 2x spaříme vařicí vodou (odstraní se hořkost) a 10 minut mírně vaříme, bez míchání. Necháme na vypnuté plotně 30 minut dojít pod utěrkou.
Mezitím umixujeme naklíčenou nebo přes noc namočenou pšenici s troškou vody na kaši. Jak jáhly zchladnou na 50-55 °C, důkladně vmícháme pšeničnou kaši a hrnec zabalíme do peřin. Nyní máme 5-6 hodin volno. Pak pouze kaši přeložíme na vyhřáté talíře, posypeme kousky másla a vychutnáme sladkou chuť s jemným máslovým podtónem. Pokud zbyde, kaši zchladíme nebo převaříme, aby další fermentací nezkysla. Nebo ji použijeme na pudink, koláč (zahustíme ovesnými vločkami) apod.
Mezitím umixujeme naklíčenou nebo přes noc namočenou pšenici s troškou vody na kaši. Jak jáhly zchladnou na 50-55 °C, důkladně vmícháme pšeničnou kaši a hrnec zabalíme do peřin. Nyní máme 5-6 hodin volno. Pak pouze kaši přeložíme na vyhřáté talíře, posypeme kousky másla a vychutnáme sladkou chuť s jemným máslovým podtónem. Pokud zbyde, kaši zchladíme nebo převaříme, aby další fermentací nezkysla. Nebo ji použijeme na pudink, koláč (zahustíme ovesnými vločkami) apod.
Podobné recepty
- » Jáhlové karbanátky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Pohankovo-jáhlové karbanátky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smažené paličky z jáhlové kaše
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jáhlové hrudky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jáhlové kulilčky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Jáhlové šišky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jáhlové rizoto
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003239) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254613) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232663) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213094) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122647) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110553)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy