Jemný lázeňský knedlík

Kategorie: Přílohy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pečivo nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, pokropíme polovinou mléka a necháme vsáknout. Bylinky usekáme najemno. Žloutky rozšleháme ve zbylém mléce, osolíme a přilijeme k žemli. Směs posypeme moukou, přidáme bylinky a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh a zapracujeme jej do směsi.

Na obdélníkový kus fólie vhodné na vaření naneseme po delší straně asi 10 cm od kraje těsto a vytvarujeme šišku knedlíku. Kratší okraje necháme volné na zatočení a uvázání.

Knedlík zabalíme do fólie a zatočením okrajů fólie proti sobě knedlík utáhneme, vytvarujeme váleček a na koncích uděláme uzlíky.

Knedlík vaříme v páře nebo zvolna ve vroucí vodě 20 minut při průměru knedlíku asi 5 cm. Délku a průměr knedlíků volte podle velikosti nádobí a podle svého vkusu, liší se pak pouze doba vaření. Chcete-li mít knedlík úplně jemný a světlý, okrájejte z pečiva opečenou kůrku.

Poznámka:

Knedlík můžete také zabalit do čistého navlhčeného plátěného ubrousku nebo utěrky důkladně potřené máslem. Konce ubrousku zavažte provázkem, aby voda nemohla vniknout dovnitř, a vařte asi 20 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist