Jemný lázeňský knedlík
Kategorie: Přílohy
Autor: andrea
Suroviny
- Veka, houska - tvrdší 400 g
- Mléko 300 ml
- Žloutky 3 ks
- Bílky 3 ks
- Hrubá mouka 50 g
- Čerstvé bylinky(petrželka, libeček, pažitka) 1 hrst
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Postup:
Pečivo nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, pokropíme polovinou mléka a necháme vsáknout. Bylinky usekáme najemno. Žloutky rozšleháme ve zbylém mléce, osolíme a přilijeme k žemli. Směs posypeme moukou, přidáme bylinky a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh a zapracujeme jej do směsi.
Na obdélníkový kus fólie vhodné na vaření naneseme po delší straně asi 10 cm od kraje těsto a vytvarujeme šišku knedlíku. Kratší okraje necháme volné na zatočení a uvázání.
Knedlík zabalíme do fólie a zatočením okrajů fólie proti sobě knedlík utáhneme, vytvarujeme váleček a na koncích uděláme uzlíky.
Knedlík vaříme v páře nebo zvolna ve vroucí vodě 20 minut při průměru knedlíku asi 5 cm. Délku a průměr knedlíků volte podle velikosti nádobí a podle svého vkusu, liší se pak pouze doba vaření. Chcete-li mít knedlík úplně jemný a světlý, okrájejte z pečiva opečenou kůrku.
Poznámka:
Knedlík můžete také zabalit do čistého navlhčeného plátěného ubrousku nebo utěrky důkladně potřené máslem. Konce ubrousku zavažte provázkem, aby voda nemohla vniknout dovnitř, a vařte asi 20 minut.Podobné recepty
- » Jemný jahodový koláč
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Jemný knedlík
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbové ragú s jemnými žemlovými knedlíčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jemný pomerančový džem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jemný pražský salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Steak z tuňáka s jemným bramborovým salátem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1001072) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250144) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232228) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211613) - » Couračka
(Navštívilo: 150196) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121892) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110211)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy