Houskový knedlík bez droždí

Kategorie: Přílohy

Autor:

Houskový knedlík bez droždí

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Polohrubou mouku, nakrájené starší rohlíky, prášek do pečiva a sůl promícháme. Přidáme dvě vejce, mléko a začneme vypracovávat těsto. Postupně doléváme i vodu (ne najednou). Těsto by mělo být tužší, avšak dobře zpracované, nemělo by se lepit. Těsto na knedlíky bez droždí necháme asi 10 - 15 minut odležet.

V hrnci, který by měl být samozřejmě větší než knedlíky, přivedeme k varu osolenou vodu. Z těsta vytvoříme dva knedlíky, doporučuji knedlíky nakonec uhladit mokrýma rukama. Knedlíky vaříme na středním plameni 12 minut, poté je otočíme a vaříme z druhé strany dalších 12 minut. Pokud při rozkrojení bude knedlík uvnitř ještě syrový, povaříme ho ještě asi 2 minuty.

Do houskového knedlíku bez droždí můžeme pro pestrost přidat zelené bylinky, například petrželku nebo pažitku. Tento knedlík je hutnější než klasický kynutý, ale chuťově je vynikající, jiný knedlík už nedělám.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist