Dušená rýže

Kategorie: Přílohy

Autor:

Dušená rýže

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Zapneme troubu na plný výkon. V konvici si uvaříme vodu.

Potřebné množství rýže nasypeme do mísy z varného skla, propláchneme několikrát pod studenou vodou. Osolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, přidáme cca 3 lžíce oleje a zalijeme vroucí vodou. Vody dáme tolik, kolik je rýže + asi 1 cm vody nad rýži. Musí nám zůstat i zhruba centimetr volný od okraje mísy. Přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby. Po chvíli, kdy rýže začne prudce bublat, troubu vypneme a necháme tam rýži dojít asi na 30 minut.

Dušenou rýži podáváme jako přílohu k libovolným pokrmům.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist