Mlinci

Kategorie: Přílohy

Autor:

Mlinci

Suroviny

Porce: 1 + –
  • hladká a polohrubá mouka 300 g
  • podle chuti
  • sůl 1 ks
  • podle potřeby
  • voda 1 ks

Doba přípravy: 10 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Chorvatsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z mouky, vody a soli vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme na 4 díly a každý kousek vyválíme do tenkého plátu.

Placky dáme na rošt grilu nebo do vyhřáté trouby (cca 230 °C) a pečeme asi 10 minut. Hotové mlince poznáme podle žlutohnědé barvy a puchýřů, které po dotyku praskají.

Před použitím jako přílohy (např. k receptu Krůtí s mlinci po zagorsku) se mlince nalámou do vařící vody nebo vývaru, 2 - 3 minuty se povaří a po sundání hrnce z plotny se nechají cca 5 minut dojít. Voda se slije a mlince se podávají jako těstoviny. Mohou se přidat i do výpeku z pečeného masa a nechají se dopéct 5 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist