Sypaná rýže

Kategorie: Přílohy

Autor:

Sypaná rýže

Suroviny

Porce: 1 + –
  • podle chuti
  • olej 1 ks
  • sůl 1 ks
  • podle potřeby
  • rýže 1 ks
  • voda 1 ks

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření v páře

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Odměříme si rýži podle potřeby. Nejlépe dlouhozrnnou a já používám zásadně jen jasmínovou nebo basmati, protože nádherně voní. Recept naprosto není vhodný pro rýži parboiled.

Dobře rýži propláchneme. Kdo chce a je na to zvyklý, může ji zlehka opražit na oleji - já to nedělám. Rýži zalijeme vroucí vodou tak, aby voda sahala asi 2 cm nad rýži. Osolíme a ochutíme podle vlastní chuti. Povaříme pět minut a slijeme přes cedník, eventuálně propláchneme.

Do hrnce dáme asi 2 - 3 cm vroucí vody a vložíme pařák. Pokud má velké otvory, vyložíme ho pláténkem či utěrkou. Na pařák nasypeme rýži a napařujeme tak dlouho, až změkne podle naší chuti, zhruba 25 minut.

Takto připravovanou sypanou rýži nemůžeme nikdy rozvařit a výhodou je, že když zbude, můžeme ji kdykoli znovu na pařáku prohřát.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist