Zapečený květák s parmezánem

Kategorie: Přílohy

Autor:

Zapečený květák s parmezánem

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Květák omyjeme, očistíme a rozbereme na růžičky. Takto připravený jej vložíme zhruba na 15 minut do osolené vody (nebo octové). Zbavíme se tak malého hmyzu, který bychom normálně neviděli.
Parmezán nastrouháme.

Mezitím si dáme do většího hrnce vařit dostatek vody. Vroucí vodu trochu osolíme.

Růžičky květáku z osolené vody propláchneme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je zhruba 10- 15 minut. Prostě dokud nejsou uvařené - na skus pevné ale měkké. Vytáhneme je z vody, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Zapékací misku vymažeme trochou máslem a posypeme ji asi třetinou sýra. Asi 20 gramů másla nakrájíme na vločky. Pak na vrstvu sýra položíme růžičky květáku a posypeme zbytkem sýra. Na vrstvu sýra poklademe vločky másla.

Rozehřejeme troubu a při teplotě 220 °C zapékáme 10 - 15 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist