Kynuté domácí knedlíky

Kategorie: Přílohy

Autor:

Kynuté domácí knedlíky

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Příprava kvásku: Do hrnečku ohřátého mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme půl kostky kvasnic. Necháme v teple kvásek vzejít.

Příprava knedlíku: Do 0,5 kg hrubé mouky rozmícháme půl lžičky soli, přidáme 1 vejce, na kostičky nakrájený rohlík nebo housku, zalijeme připraveným kváskem a hněteme až se těsto spojí a pak ještě chvíli. Pokud je těsto moc husté nebo se lepí, přidáme mléko nebo naopak mouku. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl v teple vykynout.

Z vykynutého těsta vytvoříme tři stejně velké knedlíky dlouhé do 20 cm a o průměru okolo 6 cm. Knedlíky dáme vařit do osolené vody. Vaříme z jedné strany 7 minut a z druhé strany 6 minut. Čím je knedlík větší, tím se musí vařit déle. Uvařený knedlík vyndáme a propícháme špejlí.

Kynuté domácí knedlíky podáváme jako chutnou přílohu k různým masům s omačkami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist