Jemný bramborový knedlíček

Kategorie: Přílohy

Autor:

Jemný bramborový knedlíček

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z 600 g bramborové kaše zhotovíme knedlík zhruba pro 5 jedlíků. Kdekdo má z vaření knedlíků zbytečnou obavu, příprava je přitom docela jednoduchá, musíme ale dodržet základní pravidla, která jsem po nějakém tom neúspěchu záhy pochopila. Před tím, než začneme se zaděláváním těsta, musíme mít všechno po ruce. Vodu dáme vařit ještě před vyhotovením těsta (do velkého hrnce), až budeme tvořit knedlíky, voda už musí bublat. Brambory nebo kaše musí být vždycky studená, nejlépe z druhého dne. Pracujeme rychle, neboť bramborové těsto rychle řídne, a po chvíli bychom se mohli zbytečně snažit s lepivou hmotou.

Příprava knedlíčků: Do kaše přimícháme vejce a žloutek, oba druhy mouky, špetku soli a jednu speciální věc, kterou v jiných receptech nenajdete. Na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše dokonale prohněteme, ale počítáme s tím, že mouky budeme potřebovat trochu víc.

Vytvoříme menší šišky, které dáme okamžitě do osolené vroucí vody. Během 15 minutového varu bramborové knedlíčky několikrát otočíme. Hotové bramborové knedlíčky propícháme vidličkou, potřeme trochou oleje a necháme mírně vychladnout.

Finální fáze je vždy dramatická - povedli se, nepovedli se? Krájet se dají úzkým nožem nebo režnou nití, ale chutnají skvěle, dokud jsou jemné bramborové knedlíčky ještě teplé.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist