Chlupaté knedlíky podle Mariana

Kategorie: Přílohy

Autor:

Chlupaté knedlíky podle Mariana

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory oškrábeme a syrové nastrouháme na struhadle na ploše s menšími kapkami. Rohlíky, nejlépe z předchozího dne, nakrájíme na kostičky o hraně velikosti tak 0,5 centimetru. Na jeden větší brambor počítejte, že přijde tak 1 rohlík.

Až budeme mít hotovo, rukou důkladně promícháme brambory s rohlíky a upěchujeme do mísy (o velikosti přibližně tak, aby se tam všechno akorát vešlo - můžeme uzavřít). Těsto necháme 15 - 20 minut odpočinout. Počkáme, až rohlíky krásně nasáknou brambory. Nepřidáváme sůl, ani žádné koření či mouku!

Potom z hmoty tvarujeme knedlíky ve tvaru koule o velikosti tak 5 cm v průměru. Abychom zabránili lepení vytvarovaných knedlíků, můžeme je při tvarování trochu oprášit hrubou moukou.

Chlupaté knedlíky podle Mariana vaříme ve větším hrnci v osolené vodě jako jakékoli těstoviny do chvíle, než se nám zdají hotové. To už každý pozná po ochutnání.

Chlupaté knedlíky podle Mariana podáváme teplé jako přílohu k jakémukoli masu - vepřové, husa, kachna.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist