Španělské krokety s jamoném

Kategorie: Předkrmy

Autor:

Suroviny

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Španělsko

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V hlubokém hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo. Přidáme nasekanou jamón serrano šunku a krátce ji necháme zahřát na másle. Přidáme hladkou mouku a důkladně vše promícháme a necháme mouku trošku osmažit, aby ztratila moučnou chuť. Přidáváme po troškách teplé mléko a neustále s celou směsí mícháme. Za stálého míchání vaříme 20 minut. Osolíme a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Povrch potřeme máslem, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout.

 

Jakmile bešamel vychladne, pustíme se do tvarování kroket. Pomocí polévkové lžíce si nabíráme jednotlivé porce bešamelu (cca 30g) a vytvarujeme krouživými pohyby mezi dlaněmi krokety, které by měly mít zhruba tvar malého špekáčku.

 

Krokety obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.

 

V pánvi zahřejeme na silném plameni olivový olej na 170° a opatrně osmažíme krokety ze všech stran dozlatova. Dáváme dobrý pozor při obracení, aby se vám krokety nerozpadly. Osmažené krokety vyskládáme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku a teplé podáváme.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist