Ryzec peprný na slanině

Kategorie: Předkrmy

Autor:

Ryzec peprný na slanině

Suroviny

Porce: 4 + –
  • ryzec peprný 500 g
  • slanina 200 g
  • cibule 2 ks
  • červená mletá paprika 1 lžíce
  • voda 1 l
  • sůl 1 špetka

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Rusko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Ryzce očistíme a nakrájíme na plátky, zalijeme studenou vodou, vodu měníme po 6 hodinách takže 4x za 24 hodin, houba se tak zbaví palčivé chuti a lze dále kuchyňsky zpracovat
2. Na pánvi opečeme plátky slaniny a přidáme nakrájené ryzce a cibuli, dusíme pod pokličkou až houby změknou, pak sundáme pokličku a necháme vydusit přebytečnou vodu
3. K měkkým houbám vmícháme lžíci červené papriky, pokrm osolíme.

Poznámka:

podáváme s chlebem nebo i s topinkou

Diskuze

Velmi dobrá a málo využívaná houba,pokud ryzec peprný připravíte na oleji po hovězích steak,pak přejme jejich chutˇ.Osobně hodně propeču cibuli až do tmavohněda a nedávám papriku,příloha chléb ,bageta, brambor zkuste, dobrou chutˇ

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist