Hummus s červené řepy
Kategorie: Předkrmy
Autor: wencek
Suroviny
- červená řepa 4 ks
- olivový olej 0.3 hrnek
- bílé fazole 1 plechovka
- sezamová pasta Tahini 0.3 ks
- česnek 1 stroužek
- citrónová šťáva 0.5 ks
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- bageta 1 ks
Doba přípravy: 55 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Mixování, mletí
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z každé řepy odřízneme zelený vršek i spodní kořínek, řepy omyjeme, každou položíme na arch alobalu, zakápneme olivovým olejem a osolíme. Řepy do alobalu dobře zabalíme, vložíme do trouby vyhřáté na 190 ˚C a pečeme asi 30 - 35 minut. Pak zkusíme nožem, zda jsou upečené – pokud do řepy nůž lehce zajede, je hotová.
Upečené řepy necháme lehce vychladnout a pak z nich stáhneme slupku (jde to velmi snadno). Řepy překrojíme na poloviny a vložíme do mixéru. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, sezamovou pastu, oloupaný stroužek česneku, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše rozmixujeme. Během mixování občas vše promícháme gumovou stěrkou, aby se dobře rozmixovaly všechny přísady i ve spodní části mixéru.
Hotový hummus by měl mít hladkou strukturu bez větších kousků. Podáváme ho s opečenými plátky bagety nebo světlého pečiva.
Upečené řepy necháme lehce vychladnout a pak z nich stáhneme slupku (jde to velmi snadno). Řepy překrojíme na poloviny a vložíme do mixéru. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, sezamovou pastu, oloupaný stroužek česneku, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše rozmixujeme. Během mixování občas vše promícháme gumovou stěrkou, aby se dobře rozmixovaly všechny přísady i ve spodní části mixéru.
Hotový hummus by měl mít hladkou strukturu bez větších kousků. Podáváme ho s opečenými plátky bagety nebo světlého pečiva.
Podobné recepty
- » Hummus
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hummus
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Cizrnový hummus
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Cizrnová pomazánka - Hummus
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hummus II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Arabský hummus
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hummus
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002889) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254474) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232594) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212994) - » Couračka
(Navštívilo: 150220) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122575) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110526)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy