Hummus s červené řepy

Kategorie: Předkrmy

Autor:

Hummus s červené řepy

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z každé řepy odřízneme zelený vršek i spodní kořínek, řepy omyjeme, každou položíme na arch alobalu, zakápneme olivovým olejem a osolíme. Řepy do alobalu dobře zabalíme, vložíme do trouby vyhřáté na 190 ˚C a pečeme asi 30 - 35 minut. Pak zkusíme nožem, zda jsou upečené – pokud do řepy nůž lehce zajede, je hotová.

Upečené řepy necháme lehce vychladnout a pak z nich stáhneme slupku (jde to velmi snadno). Řepy překrojíme na poloviny a vložíme do mixéru. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, sezamovou pastu, oloupaný stroužek česneku, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše rozmixujeme. Během mixování občas vše promícháme gumovou stěrkou, aby se dobře rozmixovaly všechny přísady i ve spodní části mixéru.

Hotový hummus by měl mít hladkou strukturu bez větších kousků. Podáváme ho s opečenými plátky bagety nebo světlého pečiva.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist