Hovězí vývar IV

Kategorie: Polévky

Autor:

Suroviny

  • Hovězí žebro nebo pupek 0.5 kg
  • Voda 3 l
  • Cibule 1 ks
  • Vegeta 1 lžička
  • Masox 1 kostka
  • Sůl 1 špetka
  • Čerstvá petrželová nať 1 snítka

Doba přípravy: 140 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do studené vody vložíme oprané maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli a vegetu. Zvolna vaříme asi 2 hodiny, během této doby sbíráme z polévky na hladině tvořící se pěnu. Přidáme masox a ještě asi 15 minut vaříme. Pak vyjmeme maso, polévku zcedíme a případně dosolíme. Pokud chceme dosáhnout naprosto čirého vývaru, vlijeme do něj vaječný bílek a necháme jej srazit. Na něj se nachytají nečistoty z vývaru a po jeho odstranění je vývar průzračně čirý. Do hotové polévky přidáme jemně nasekanou petrželku.



Hovězí vývar podáváme s nudlemi, kapáním, hráškem nebo drobením. Velmi vhodnou vložkou jsou i játrové knedlíčky nebo játrová rýže.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist