Kulajda se ztraceným křepelčím vajíčkem

Kategorie: Polévky

Autor:

Kulajda se ztraceným křepelčím vajíčkem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jako první si z másla a hladké mouky připravíme v hrnci světlou jíšku. Do hotové jíšky přilijeme kuřecí vývar( musí být studený, aby nám jíška neudělala hrudky) a rozmícháme do hladka. Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme.  Na másle si orestujeme na kostičky nakrájené houby a přidáme je do polévky. Polévku vaříme dokud nejsou houby a brambory měkké. Přidáme smetanu, ocet a přivedeme k varu. Dle chuti případně ochutíme cukrem a přisypeme nadrobno pokrájený čerstvý kopr a chvíli ještě povaříme.

 

Příprava ztracených křepelčích vajec:

Vodu s octem dáme vařit. Křepelčí vejce rozklepneme do hrníčku. Ve vodě vytvoříme lžící vír a vajíčko opatrně vlijeme do vody. Vírem se žloutek krásně obalí bílkem. Po zatuhnutí bílku vejce vyjměte z vařící vody a vložte do misky se studenou vodou, abyste zastavili var a žloutek zůstal uvnitř tekutý. Opakujte takto u všech vajec.

 

Polévku servírujte se ztracenými křepelčími vajíčky na povrchu.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist