Bavorské knedlíky - Gruibe

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bavorské knedlíky - Gruibe

Suroviny

Porce: 4 + –
  • ŠKVARKY
  • Čerstvé sádlo (část přímo pod kůží) 900 g
  • Mléko 4 lžíce
  • Hrubá sůl 1 špetka
  • KNEDLÍKY
  • Škvarky 1 hrnek
  • Vejce 2 ks
  • Hrubá mouka 2 lžíce
  • Strouhanka 125 g
  • Bylinky (petrželka nebo pažitka 2 snítka
  • Koření (paprika nebo majoránka) 0.5 lžička

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Německo

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Škvarky:

Nakrájet sádlo bez kůže na 2cm kostičky a vložit je do kastrolu, který nesmí být naplněn víc jak do poloviny. Zahřívat velice pomalu, aby se sádlo nepřipálilo. Jakmikle je na dně nějaké rozpuštěnétekuté sádlo, tak přilít mléko, nebo vodu a pokračovat v zahřívání. Osolit a sem tam zamíchat. Jakmile se utvoří hnědé škvarky (nepřeškvařit je, byly by tvrdé) tak slít sádlo přes síto do kamenné nádoby. Teplé škvarky využít do pokrmů, nebo je smíchat s trochou sádla a mazat na chléb.

Knedlíky:

Smíchat škvarky s vejcem, kořením a bylinkami. Umíchat a přidat mouku a strouhanku. Nechat směs stát po 10–15min.

Pomocí navlhčených rukou vytvořit menší knedlíky a vložit je po částech do mírně probublávající vody. Uvařit je do měkka (nejlépe je uvařit jeden knedlík, roztrhnout ho a je-li dobře uvařený, stejně uvařit zbytek knedlíků).

V Bavorsku se knedlíky používají jako příloha a zbytek knedlíků jako zavářka do polévky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist