Obalovaný smažený květák

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

  • Menší květák 2 ks
  • Voda 2 l
  • Sůl 1 lžička
  • Vejce 3 ks
  • Mléko 3 lžíce
  • Hladká mouka na obalení 300 g
  • strouhanka na obalení 300 g
  • Olej na smažení 0.5 hrnek

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Květáky zbavíme všech lístků, rozebereme na růžičky a pod tekoucí vodou je důkladně vypereme. Pak je na 2 minuty ponoříme do vroucí mírně osolené vody, vyjmeme a necháme okapat. Vejce rozšleháme se špetkou soli a mlékem. Okapaný květák posolíme a postupně obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Dbáme, aby strouhanka obalila celý povrch růžiček, přebytečnou pak oklepeme - v rozpáleném oleji se rychle spálí a květák má pak nahořklou chuť. Obalené růžičky osmažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do zlatova.

Podáváme s tatarskou omáčkou a s vařenými brambory.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist