Žemlovka s hruškami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Žemlovka s hruškami

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Veku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Zapékací misky nebo pekáčk vymažeme máslem. Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme cukr s jedním vejcem a vyšleháme na hladkou krémovou hmotu.
Hrušky oloupeme a nastrouháme nahrubo. V jiné misce rozmícháme mléko a zbylá vejce. Plátky veky namáčíme do tekutiny a klademe na dno pekáčků. Potřeme je vrstvou tvarohu, kterou poklademe strouhanými hruškami a posypeme rozinkami, nasekanými ořechy a vanilkovým cukrem.
Vše zkryjeme další vrstvou namočených plátků veky a povrch přelijeme zbylým rozmíchaným mlékem s vejci. Vložíme zapékací misk do trouby a zapékáme při 170°C asi 15 minut. Zatím vyšleháme bílky s 1/3 cukru.
Zbylý cukr vaříme s trochou vody asi 10 minut a pak s pomocí drátěného očka uděláme zkoušku. Očko namočíme, foukneme jako do bublifuku, a když vyjdou bublinky, zašleháme do sněhu. (Bílky s cukrem můžeme vyšlehat i ve vodní lázni). Sníh dáme na předpečenou žemlovku a pečeme ještě asi 20-30 minut.

Poznámka:

1 porce asi 4 354 kJ/1039 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist