Španělské ptáčky
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- vysoký roštěnec 800 g
- plnotučná hořčice 4 lžička
- špek 50 g
- nožičky párku v jedlém střívku 2 ks
- vejce 2 ks
- velká sterilovaná okurka 1 ks
- velká cibule 1 ks
- olej 100 ml
- instantní jíška na zahuštění šťávy 1 ks
- rýže
- rýže parboiled 240 g
- slunečnicový olej 50 ml
- voda 360 ml
- oregáno 1 svazek
- sůl 1 špetka
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky, vejce, párky, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové dílky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, popřípadě spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme též osolit a opepřit.
2. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.
3. Když jsou ptáčky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.
Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
1. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na části oleje, přidáme propláchnutou a okapanou rýži, opět osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté nádobu přiklopíme poklicí, vložíme do trouby a necháme péct 20 minut při cca 170°C.
2. Druhou cibuli nakrájíme na plátky, na troše zbytku oleje orestujeme dozlatova, přihodíme nasekané oregáno a jakmile je rýže pečená, promícháme ji s touto směsí. Podáváme k ptáčkům, které podléváme šťávou.
2. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.
3. Když jsou ptáčky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice.
Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
1. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na části oleje, přidáme propláchnutou a okapanou rýži, opět osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté nádobu přiklopíme poklicí, vložíme do trouby a necháme péct 20 minut při cca 170°C.
2. Druhou cibuli nakrájíme na plátky, na troše zbytku oleje orestujeme dozlatova, přihodíme nasekané oregáno a jakmile je rýže pečená, promícháme ji s touto směsí. Podáváme k ptáčkům, které podléváme šťávou.
Podobné recepty
- » Španělské ptáčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Španělské krokety s jamoném
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Vepřová roláda ve španělské omáčce
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Španělské lečo
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Španělské masové knedlíky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Španělské česnekové kuře
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Španělské želé s pomeranči
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002853) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254404) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232585) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212979) - » Couračka
(Navštívilo: 150219) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122563) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110521)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy