Dozlatova upečená kachna

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kuchyňská upravená kachna - okolo 2 kg 1 ks
  • Jablka 2 ks
  • Bílé víno 2 dl
  • Cibule 1 ks
  • Med 2 lžíce
  • Jablečný ocet 1 lžíce
  • Šalvěj 2 snítka
  • Jalovcové kuličky 3 ks
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 200 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kachnu omyjeme, osolíme a opepříme uvnitř dutiny i na povrchu. Oloupané jablko zbavené jadřince nakrájíme společně s oloupanou cibulí na osminky a směsí naplníme dutinu kachny. Otvor zajistíme masovou jehlou a kachnu dusíme zakrytou v pekáčku s lístky šalvěje v troubě vyhřáté na 170°C dvě a půl hodiny. Během dušení kachnu pravidelně podléváme horkou vodou a vínem, kůži propichujeme vidličkou a tuk sbíráme do hrnečku. Když je maso měkké, sejmeme víko pekáče a kachnu takto pečeme ještě 15 minut. Ocet promícháme s medem a směsí a kachnu potřeme. Teplotu zvýšíme na 190°C a dále pečeme nezakryté ještě 15-20 minut, dokud není kachna křupavá a zlatavá.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
TOPlist