Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Segedínský guláš s houskovým knedlíkem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Sádlo + 2 lžíce navíc 100 g
  • Cibule 6 ks
  • Vepřový bůček nebo plec 1 kg
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Mleté sladké papriky 2 lžíce
  • Sůl, pepř, cukr na dochucení - dle chuti 1 špetka
  • Kysané zelí 1 balení
  • Hladká mouka 100 g
  • Na houskové knedlíky: 1 ks
  • Hrubá mouka + špetka soli 1 kg
  • Vejce 1 ks
  • Droždí 1.2 kostka
  • Cukr 1 špetka
  • Vlažné mléko 500 ml
  • Rohlík, na drobné kostičky 1 ks

Doba přípravy: 110 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Sádlo rozpusťte v širším hrnci, vsypte cibuli pokrájenou na drobné kostičky a osmažte ji, aby pěkně zezlátla. Přidejte maso nakrájené na kostky velikosti sousta a ze všech stran je opečte. Vmíchejte protlak a mletou papriku, orestujte, přidejte pepř a sůl a maso zalijte vodou, aby bylo zakryté. Přidejte kysané zeli i s lákem a vařte 30 minut doměkka. Guláš zahustěte jíškou ze dvou lžic sádla a mouky, aby byl středně hustý. Dochuťte solí, pepřem a případně trochou cukru. Podávejte s houskovým knedlíkem.

2. Na knedlík vsypte mouku do mísy, osolte, udělejte v ní důlek, do něj vyklepněte vajíčko, přidejte droždí, špetku cukru a vlažné mléko. Nechte odstát asi pět minut a poté vymíchejte spíš měkčí těsto. Nechte asi hodinu vykynout, přidejte pokrájený rohlík a z těsta vyválejte dvě šišky. Ve vroucí osolené vodě vařte asi 18 minut. V polovině knedlíky obraťte a uvařené propíchejte vidličkou.

Poznámka:

Hodina kynutí
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist