Plněné zelné listy II

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Plněné zelné listy II

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Středně velká hlávka zelí 1 ks
  • Mleté maso, půl na půl hovězí a vepřové 500 g
  • Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
  • Uvařená rýže 120 g
  • Petrželka, najemno nasekaná 2 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 3 lžíce
  • Cibule velká 1 ks
  • Rajčatový protlak 2 balení
  • Ocet a cukr - dle chuti 1 lžička
  • Zakysaná smetana 200 ml

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Očištěnou hlávku zelí povařte zhruba 4 až 5 minut ve vodě. Vyndejte ji , vodu uschovejte a zelí zchlaďte pod studenou vodou. Pak hlávku rozeberte na jednotlivé listy a ty pečlivě osušte. Tuhý konec každého listu vyřízněte.



2. Mleté maso dejte do mísy, pořádně ho osolte a opepřete, přidejte vařenou rýži, petrželku a vejce a promíchejte do soudružné hmoty. Postupně z ní odebírejte, tvořte středně velké válečky a dávejte je doprostřed osušených zelných listů. Kraje listů u kratších částí masového válečku přehněte přes maso a po delší straně zarolujte list do závitku. Závitky naskládejte do pekáčku vymazaného částí másla, mírně podlijte vývarem se zelí, přiklopte a dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 180°C.



3. Cibuli nasekejte nadrobno a pár minut opékejte na másle, vmíchejte 5 lžic protlaku, vlijte 250 ml zelného vývaru, promíchejte, zahřejte, osolte, přidejte 2 lžičky cukru a ocet podle chuti. Směsí zalijte závitky a zvolna duste dalších 35 minut ( prvních 10 minut přiklopené ). Na závěr do omáčky vmíchejte smetanu a pak ji už jen krátce prohřejte.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist