Jemné bramborové placičky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Jemné bramborové placičky

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme tvaroh, vejce, sůl, mouku a vypracujeme těsto. Pokud těsto příliš lepí, mouku přidáme.

Na pomoučněném vále z těsta vyválíme plát (asi půl centimetru silný). Kolečkem nebo skleničkou vykrajujeme placičky, které smažíme z obou stran na rozehřátém oleji nebo sádle.

Způsobů podávání jemných bramborových placiček je více. Chutnají samotné, ale využít je můžeme i jako přílohu k zelenině a k masu, nebo podávat pocukrované cukrem a skořicí ke kávě. Ozdobit je můžeme i povidly a šlehačkou či kompotovým ovocem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist