Játrová omáčka na slanině

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Játrová omáčka na slanině

Suroviny

Porce: 1 + –
  • hovězí vývar nebo vývar z bujonu 1 l
  • anglická slanina vcelku 200 g
  • vepřová játra 500 g
  • velká cibule 1 ks
  • podle chuti celý kmín 1 ks
  • pepř nebo pepřové koření 1 ks
  • sůl 1 ks
  • podle potřeby hladká mouka 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nadrobno nakrájenou slaninu dáme rozpálit na pánvi. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, kmín a osmahneme. K tomu přidáme na kostičky nakrájená játra, které zlehka osmahneme, poté podlijeme částí vývaru a opepříme. Přikryté pak dusíme doměkka.

Když játra změkly, tak dolijeme zbytkem vývaru, pochvíli vaření, játra vyndáme. Polovinu rozmixujeme a přidáme do přecezené omáčky. Tady můžeme přidat buď Podravku nebo osolíme. Začneme vařit, přimícháme mouku s vodou na zahuštění. Mícháme na malém ohni asi tak 10minut.

Jako poslední vložíme zbytek jater a necháme v omáčce chvíli prohřát.

Játrovou omáčku podáváme s rýží.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist