špaldové housky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

špaldové housky

Suroviny

Porce: 12 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

do misky vlijeme med a rozdrobíme droždí. Přilijeme trošku vlažného podmáslí, vše dobře promícháme a necháme vzejít kvásek. Potom do směsi přidáme sůl, olej, zbylé podmáslí a mouku. Vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme je utěrkou a necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a z každé vytvarujeme váleček. Ten rozdělíme asi na 6 kousků. Z každého kousku těsta vymodelujeme žemli a položíme ji na plech vyložený pečícím . Žemle seshora podélně nařízneme. Přikryjeme je utěrkou a necháme asi 15 min kynout. Nakonec je potřeme vodou a posypeme slunečnicovými semínky. V troubě předehřáté na 180°C je pečeme asi 20 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist