Jahodový věnec s čokoládovou omáčkou
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Máslo 200 g
- Tekutý med 100 g
- Vejce 4 ks
- Vanilkový lusk 1 ks
- Jahod 100 g
- Hladká mouka 450 g
- Sůl 1 špetka
- Jedlá soda 1 lžička
- Strouhaná kůra z citronu 1 ks
- Zakysaná smetana 200 g
- Jahodový džem 120 g
- Olej na formu 1 ks
- Strouhanka na formu 1 ks
- Omáčka a dohotovení
- Kvalitní hořká čokoláda 50 g
- Smetana ke šlehání 60 ml
- Jahody na ozdobu 1 balení
- Nasekané pistácie 1 hrst
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Změklé máslo nakrájíme na malé kousky a vyšleháme společně s medem do husté pěny. Postupně zašleháme vejce a dřeň vyškrábnutou z vanilkového lusku. Jahody omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, zbavíme stopek a nakrájíme na drobné kousky.
Mouku prosijeme do mísy a smícháme se špetkou soli, sodou a nastrouhanou kůrou. Suchou směs pak vmícháme do máslové pěny. Do těsta vmícháme zakysanou smetanu, džem a nakonec jahody.
Formu na věnec důkladně vymažeme olejem a vysypanou strouhankou nebo hrubou moukou. Potom ji naplníme připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 165°C asi 45 minut. Upečený věnec necháme vychladnout a pak ho vyklopíme z formy.
Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. Smetanu vlijeme do kastrůlku a zahřejeme ( nevaříme ). Poté ji přilijeme k rozpuštěné čokoládě a promícháme dohladka. Vychladlý věnec přelijeme omáčkou a dozdobíme pokrájenými jahodami a pistáciemi.
Mouku prosijeme do mísy a smícháme se špetkou soli, sodou a nastrouhanou kůrou. Suchou směs pak vmícháme do máslové pěny. Do těsta vmícháme zakysanou smetanu, džem a nakonec jahody.
Formu na věnec důkladně vymažeme olejem a vysypanou strouhankou nebo hrubou moukou. Potom ji naplníme připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 165°C asi 45 minut. Upečený věnec necháme vychladnout a pak ho vyklopíme z formy.
Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. Smetanu vlijeme do kastrůlku a zahřejeme ( nevaříme ). Poté ji přilijeme k rozpuštěné čokoládě a promícháme dohladka. Vychladlý věnec přelijeme omáčkou a dozdobíme pokrájenými jahodami a pistáciemi.
Poznámka:
Na 18 dílkůPodobné recepty
- » Jahodový dort ze zakysané smetany - nepečený
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 367x) - » Jemný jahodový koláč
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Bleskový jahodový dort
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Jedinečný jahodový koláč
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Jahodový nepečený dortík
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Jahodový dort II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jahodový cheesecake
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1000959) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 250108) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232218) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 211580) - » Couračka
(Navštívilo: 150196) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 121863) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110208)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy