Jahodový věnec s čokoládovou omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Jahodový věnec s čokoládovou omáčkou

Suroviny

Porce: 8 + –
  • Máslo 200 g
  • Tekutý med 100 g
  • Vejce 4 ks
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Jahod 100 g
  • Hladká mouka 450 g
  • Sůl 1 špetka
  • Jedlá soda 1 lžička
  • Strouhaná kůra z citronu 1 ks
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Jahodový džem 120 g
  • Olej na formu 1 ks
  • Strouhanka na formu 1 ks
  • Omáčka a dohotovení
  • Kvalitní hořká čokoláda 50 g
  • Smetana ke šlehání 60 ml
  • Jahody na ozdobu 1 balení
  • Nasekané pistácie 1 hrst

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Změklé máslo nakrájíme na malé kousky a vyšleháme společně s medem do husté pěny. Postupně zašleháme vejce a dřeň vyškrábnutou z vanilkového lusku. Jahody omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, zbavíme stopek a nakrájíme na drobné kousky.

Mouku prosijeme do mísy a smícháme se špetkou soli, sodou a nastrouhanou kůrou. Suchou směs pak vmícháme do máslové pěny. Do těsta vmícháme zakysanou smetanu, džem a nakonec jahody.

Formu na věnec důkladně vymažeme olejem a vysypanou strouhankou nebo hrubou moukou. Potom ji naplníme připraveným těstem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 165°C asi 45 minut. Upečený věnec necháme vychladnout a pak ho vyklopíme z formy.

Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. Smetanu vlijeme do kastrůlku a zahřejeme ( nevaříme ). Poté ji přilijeme k rozpuštěné čokoládě a promícháme dohladka. Vychladlý věnec přelijeme omáčkou a dozdobíme pokrájenými jahodami a pistáciemi.

Poznámka:

Na 18 dílků
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist