Vepřová panenka Wellington
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Žampiony 250 g
- Tymián 5 snítka
- Máslo 50 g
- Vepřová panenka 700 g
- Sůl dle potřeby 1 ks
- Mletý černý pepř dle potřeby 1 ks
- Dijonská hořčice 1 lžíce
- Olivový olej 1 ks
- Plátková anglická slanina 100 g
- Listové těsto 400 g
- Hladká mouka 1 ks
- Vejce 1 ks
- Hrubá mořská sůl dle potřeby 1 ks
- Mrkev 150 g
- Petržel 150 g
- Cuketa 200 g
- Rozmarýn 4 snítka
Doba přípravy: 100 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Žampiony očistíme a nasekáme nadrobno. Pak je spolu s tymiánovými lístky opečeme na másle. Restujeme asi 10 minut, až se z hub odpaří tekutina. Poté je přendána na talířek a necháme zchladnout.
Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme a opepříme. Potřeme je dijonskou hořčicí a zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Panenku necháme vychladnout.
Plátky slaniny rozprostřeme na potravinářskou fólii tak, aby se trochu překrývaly. Opečenou vepřovou panenku po vychladnutí do slaniny pevně zarolujeme a utáhneme. Fólii pak sundáme.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdelník silný zhruba 3 mm. Doprostřed rozprostřeme orestované žampiony, na ně položíme maso a zarolujeme. Volné kraje těsto odkrojíme a přeložíme dospodu balíčku.
Těsto propícháme a potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch ozdobíme lístky ze zbytku těsta a posypeme hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 10 minut. Teplotu snížíme na 180°C a dopékáme ještě přibližně 20 minut.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké hranolky a opečeme na olivovém oleji doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme otrhané rozmarýnové lístky a ještě chvíli restujeme. Hotovou zeleninu podáváme s nakrájenou panenkou.
Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme a opepříme. Potřeme je dijonskou hořčicí a zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Panenku necháme vychladnout.
Plátky slaniny rozprostřeme na potravinářskou fólii tak, aby se trochu překrývaly. Opečenou vepřovou panenku po vychladnutí do slaniny pevně zarolujeme a utáhneme. Fólii pak sundáme.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdelník silný zhruba 3 mm. Doprostřed rozprostřeme orestované žampiony, na ně položíme maso a zarolujeme. Volné kraje těsto odkrojíme a přeložíme dospodu balíčku.
Těsto propícháme a potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch ozdobíme lístky ze zbytku těsta a posypeme hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 10 minut. Teplotu snížíme na 180°C a dopékáme ještě přibližně 20 minut.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké hranolky a opečeme na olivovém oleji doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme otrhané rozmarýnové lístky a ještě chvíli restujeme. Hotovou zeleninu podáváme s nakrájenou panenkou.
Podobné recepty
- » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 186x) - » Vepřová panenka s pepřovo-smetanovou omáčkou
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 101x) - » Vepřová panenka ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 36x) - » Vepřová panenka se sýrovou omáčkou z gorgonzoly
(Hodnocení: 2.13 - hlasovalo 8x) - » Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
(Hodnocení: 1.23 - hlasovalo 13x) - » Vepřová panenka s bazalkovým pestem
(Hodnocení: 1.11 - hlasovalo 9x) - » Vepřová panenka s medovou hořčicí
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002698) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254046) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232577) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212946) - » Couračka
(Navštívilo: 150218) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122551) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110509)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy