Losos s chřestem a jarním bramborovým salátem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Losos s chřestem a jarním bramborovým salátem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory důkladně očistíme pomocí kartáčku a omyjeme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut doměkka.

Uvařené brambory odstavíme z plotny, scedíme je a prozatím dáme stranou, aby vychladly. Vychladlé brambory oloupeme.

Hráškové lusky povaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Zchladíme je studenou vodou, scedíme a necháme okapat.

Oloupané brambory nakrájíme na menší, stejně velké kostičky. Povařené a okapané hráškové lusky překrojíme na poloviny.

Očištěné ředkvičky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a také je nakrájíme na tenká kolečka.

Ve velké míse promícháme připravenou zeleninu, brambory, kapary a omytý špenát. V misce smícháme obě hořčice s vinným octem.

K hořčicové směsi pomalu přiléváme olivový olej. Šleháme metličkou, dokud zálivku nezhoustne. Osolíme, opepříme a osladíme.

Do připraveného salátu zlehka vmícháme zálivku. Nakonec ještě salát podle chuti opepříme, osolíme a necháme v chladu odležet.

Mezitím si propláchneme chřest. Odřízneme mu zdřevnatělé konce a potom stonky oloupeme škrabkou směrem od hlavičky dolů.

Očištěný chřest vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a krátce povaříme doměkka.

Lososa nakrájíme na stejné porce. Osolíme je a opepříme a pokapeme citronovou šťávou.

Rybu opečeme dozlatova na oleji s máslem, z každé strany asi 3 minuty. Podáváme ji s chřestem a salátem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist