Rýžový nákyp s meruňkami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rýžový nákyp s meruňkami

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži uvaříme dle návodu v lehce osolené vodě, vodu slijeme. Rýži zalijeme mlékem a dáme znovu vařit, až se rýže rozvaří na kaši. Potom ji odstavíme z ohně, osladíme dvěma lžícemi cukru a přidáme žloutek. Zamícháme a necháme vychladnout.
Mezitím připravíme tvarohový krém. Smícháme změklé máslo, tvaroh a 2 lžíce cukru. Pokud je potřeba, doředíme mlékem nebo šťávou z kompotu.
Do máslem vymazané zapékací mísy navrstvíme rýžovou kaši, na ni tvarohový krém a nahoru naklademe okapané meruňky. Na ně dáme opět vrstvu tvarohu a nakonec vrstvu rýže. Nákyp pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 175 °C. Zatímco je nákyp v troubě, zbylý vaječný bílek vyšleháme dotuha se lžící cukru a asi v polovině pečení ho navrstvíme na nákyp. Vrátíme do trouby a dopečeme dorůžova.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist