Pomalu pečený bůček se zelím

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pomalu pečený bůček se zelím

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Bůček bez kosti 1.5 kg
  • Zázvor 80 g
  • Jablko 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Tymián 2 snítka
  • Řapík celeru 1 ks
  • Kůra z pomeranče 1 ks
  • Šťáva z pomeranče 1 ks
  • Červený ocet 1 lžíce
  • Bílé víno 100 ml
  • Olivový olej 100 ml
  • Máslo 2 lžíce
  • Hladká mouka na jíšku 2 lžíce
  • Nálev
  • Palice česneku 1 ks
  • Sůl 60 g
  • Krupicový cukr 30 g
  • Tabasko 1 lžíce
  • Zelí
  • Hlávka červeného zelí 1.2 ks
  • Sůl dle potřeby 1 ks
  • Cukr dlepotřeby 1 ks
  • Povidla 1 lžíce
  • Sušené švestky 1 hrst
  • Bílý vinný ocet 2 lžíce
  • Bílé víno 100 ml
  • Skořice - tyčinka 1 ks

Doba přípravy: 1140 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Francie

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso rozložte a podélně prořízněte ze všech vrstvách tuku - zbavte se tak nadbytečného sádla. Na mase nechte jen tenkou vrstvu jemného tuku, aby si ponechali svoji vůni. Česnek na nálev rozmixujte a smíchejte se zbylými surovinami a 1 litrem vody. Zalijte jím maso a nechte 12 hodin odležet. Ostatní ingredience rozmixujte na pastu. Bůček vyjměte z nálevu a osušte. Jednotlivá patra potírejte pastou a skládejte na sebe, aby maso vypadalo co nejlépe. Pak několikrát omotejte fólií. Zajistíte tak, že při následné úpravě nepřijdete o šťávu. Dejte do trouby předehřáté na 72 až 80 °C. Pečte 17 až 24 hodin. Maso vyjměte. Fólií nařízněte a šťávu slijte do kastrulku. Zchladlý bůček vložte mezi dvě prkénka a zatěžkejte. Pod něj dejte pekáč - šťáva bude dál vytékat. Nechte odležet 5 hodin. Naporcované maso ohřívejte v troubě při 180°C asi 12 minut. Šťávu zredukujte a zahustěte jíškou. Zelí nakrouhejte, prosolte a pocukrujte. Pomačkejte a nechte 10 minut odležet. Přimíchejte povidla, pokrájené švestky a zbylé ingredience. Promíchejte a pečte při 170°C, dokud se na povrchu neudělá krustička, asi 10 minut. Promíchejte a ještě opakujte 4x až 5x. Podle potřeba podlévejte. Zhruba za hodinu je zelí hotové.

Poznámka:

Příprava dva dny
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist