Dušená zelenina s polentovým koláčkem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Dušená zelenina s polentovým koláčkem

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Itálie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V hrnci přiveďte k varu 1litr vody, do kterého jste zamíchali 1/2 lžičky soli. Zmírněte plamen a vsypte sušené bylinky. Pak postupně za stálého míchání nasypte polentu. Na mírním plameni vařte a stále míchejte asi 10 minut, až polenta zhoustne. Nakonec do ní vmíchejte polovinu másla. Pak ji rozetřete do hlubokého plechu vyloženého pečícím papírem a nechte vychladnout. Ze zatuhlé polenty vykrájejte kolečka nebo jiné tvary a naskládejte je na plech. Na každý kousek dejte plátek másla. Pečte při 180°C asi 15 minut dozlatova. Zeleninu očištěte. Ve vroucí osolené vodě vařte 4 minuty karotku a fenykl, přidejte chřest a kadeřávek a vařte asi ještě 2 minuty. Sceďte a zchlaďte ve studené vodě. Česnek a chilli nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte zeleninu a duste asi 5 minut. Podávejte s polentovými kolečky a strouhaným parmazánem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist