Zapékané těstoviny se špenátem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Estonsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180° a vymažeme zapékací mísu. Do osolené vroucí vody dáme lžíci oleje (nejlépe olivový) a dáme vařit těstoviny, které by měly být uvařené ala dente. Mezitím do trochy horké vody vložíme mražený špenát a necháme ho rozmrazit. Nastrouháme sýr, nakrájíme šunku na plátky a následně na kostičky. Cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno, popřípadě rozsekáme v mixéru společně s česnekem. Scedíme špenát, vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Na horké pánvi na oleji lehce osmahneme česnek s cibulí, přidáme špenát a šunku a krátce orestujeme. Směs osolíme. Do zapékací mísy navrstvíme jednu vrstvu scezených těstovin, kterou pokryjeme špenátovou směsí a posypeme sýrem. Zbytek těstovin smícháme na pánvi se zbytkem špenátové směsi a následně dáme jako druhou vrstvu do zapékací mísy. Posypeme zbývajícím sýrem. V mléka rozmícháme vejce, přidáme pepř a polijeme tím těstoviny. Zapékáme v troubě 30-45min.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist