Majerův guláš
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- Maso 1 kg
- Sádlo 1 ks
- Cibule 2 ks
- Zeleninové lečo 7 dl
- Rajský protlak 2 lžíce
- Sterilizovaný hrášek 250 g
- Zeleninová směs 1 sklenice
- Gulášové koření 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření.
Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké.
Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit.
Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá.
Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.
Guláš je výborný i z dančího masa.
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření.
Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké.
Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit.
Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá.
Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.
Guláš je výborný i z dančího masa.
Podobné recepty
- » Majerův guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Majerův guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pravý hospodský hovězí guláš
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 120x) - » Pikantní vepřový guláš
(Hodnocení: 1.54 - hlasovalo 72x) - » Jelení guláš
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 83x) - » Hospodský vepřový guláš
(Hodnocení: 1.24 - hlasovalo 55x) - » Gulášová polévka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 35x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003550) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255287) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232756) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213364) - » Couračka
(Navštívilo: 150224) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122813) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110611)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy