Dušené zelí s vinnou klobásou
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- Kysané zelí 400 g
- Cibule 1 ks
- Olej 1 ks
- Sůl 1 špetka
- Cukr krupice 3 lžíce
- Vinná klobása 300 g
- Česnek 1 stroužek
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr nám tekutinu ze zelí uvolní.
Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Pokud nám během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť nám v pokrmu zůstane a to je podstatné.
Dle chuti můžeme zelí ochutit česnekem nebo pepřem.
Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.
Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Pokud nám během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť nám v pokrmu zůstane a to je podstatné.
Dle chuti můžeme zelí ochutit česnekem nebo pepřem.
Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.
Podobné recepty
- » Dušené pekingské zelí
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Dušené červené zelí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené červené zelí s ciderem a jablky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené kyselé zelí
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Dušené červené zelí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Dušené pekingské zelí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Dušené bílé nebo červené zelí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003501) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255265) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232749) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213331) - » Couračka
(Navštívilo: 150224) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122804) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110606)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy