Francouzské brambory tak trochu jinak

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Francouzské brambory tak trochu jinak

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Brambory
  • brambory 2 kg
  • špekáčky 6 ks
  • cibule velká 1 ks
  • hrášek sterilizovaný 1 plechovka
  • dle potřeby sádlo 1 ks
  • Zálivka
  • mléko 500 ml
  • vejce 5 ks
  • dle chuti sůl 1 ks
  • dle chuti pepř 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Francie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce (mají být měkké, ale ne rozvařené) a necháme je vychladnout. Potom je oloupeme.
Na plechu zpěníme na tuku cibulku dozlatova. Poté plech odstavíme. Brambory rozdělíme na poloviny. První polovinu brambor promačkáváme mřížkou (používá se na bramborový salát) na plech s opečenou cibulkou.
Brambory rozdělíme na jednotlivé hranolky a promícháme je s osmaženou cibulkou. Pak je osolíme. Na brambory dáváme špekáčky (nakrájené na kostičky) a přisypeme celou plechovku hrášku . A opět promačkáváme brambory (druhou polovinu). Zase je oddělíme a rozvrstvíme na celý plech. Osolíme a poklademe tukem.
Pečeme na 200 ˚C asi hodinu, dokud nejsou vrchní brambory opečené. Umícháme zálivku, kterou nalijeme rovnoměrně na brambory. Ještě 15 minut dopečeme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist