Bulharské „čušky“

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Bulharské „čušky“

Suroviny

Porce: 8 + –
  • paprika 1 kg
  • olej slunečnicový 0.5 hrnek
  • česnek 8 stroužek
  • ocet vinný 2 lžíce
  • sůl 1 špetka

Doba přípravy: 15 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Bulharsko

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Paprikové lusky omyjeme a osušíme – ale pozor, jádřince nevykrajujeme.
Papriky vložíme do trouby a grilujeme asi 5 minut při 200 °C z každé strany. Na povrchu se začnou tvořit bubliny‚ které tmavnou.
Po upečení necháme lusky jestě pár minut v troubě zvadnout‚ aby se lépe loupala slupka.
V uzavíratelné nadobě smícháme olej‚ ocet‚ sůl a prolisovaný česnek. Do tohoto nálevu naskládáme oloupané paprikové lusky.
Uzavřeme‚ dobře promícháme a necháme marinovat‚ ideálně do druhého dne.
Nejlépe chutnají na topince‚ ale výborně se hodí i ke grilovanému masu.

Poznámka:

Jestli máš ráda ostřejší chuť, nalož pálivé papriky. A nezapomeň zapíjet vínkem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist