Irský hovězí kotlík
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- cibule velká 2 ks
- sádlo 2 lžíce
- maso hovězí 500 g
- paprika sladká mletá 1 lžička
- mrkev 4 ks
- žampiony 100 g
- česnek 1 stroužek
- víno červené 200 ml
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Irsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé jemné kousky. V hlubokém hrnci rozpustíme sádlo a cibuli v něm pomalu smažíme dozlatova.
Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a pod pokličkou necháme ještě asi 10 minut, než maso pustí šťávu.
Pak na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Pořádně promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.
Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Potom do omáčky nalijeme červené víno a necháme při snížené teplotě ještě asi deset minut ‚‚probublat‘‘. Omáčku ochutíme solí a pepřem podle vlastní potřeby. Podáváme s vařenou rýží.
Na cibulku přidáme pokrájené a očištěné kousky masa, které posypeme paprikou. Přiklopíme a pod pokličkou necháme ještě asi 10 minut, než maso pustí šťávu.
Pak na maso vložíme kolečka oloupané mrkve a čtvrtinky opláchnutých žampionů. Pořádně promícháme, přidáme prolisovaný česnek a podlijeme vodou.
Vaříme, dokud maso nezměkne, občas promícháme. Potom do omáčky nalijeme červené víno a necháme při snížené teplotě ještě asi deset minut ‚‚probublat‘‘. Omáčku ochutíme solí a pepřem podle vlastní potřeby. Podáváme s vařenou rýží.
Podobné recepty
- » Yorkshirský puding
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Hovězí maso s pivem a yorkshirským pudinkem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Irský chléb ze špaldové mouky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Studený irský kávový krém
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Irský nepečený dort
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » PLÁTKY ROŠTĚNÉ S KŘENOVOU OMÁČKOU A YORKHSIRSKÝM NÁKYPEM
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Yorkshirský pudink (jorkšajrský)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002568) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 253923) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232550) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212861) - » Couračka
(Navštívilo: 150217) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122521) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110497)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy