Blanšírovaná kapusta s hranolky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Blanšírovaná kapusta s hranolky

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, osolíme, omastíme olejem a dáme péct do horkovzdušné trouby na 200 °C na cca 30 - 40 minut (podle velikosti hranolek). V průběhu pečení 2x zamícháme, obrátíme.
Kapustu rozebereme na jednotlivé listy (použijeme i ty zelené vnější) a vyřízneme z nich košťál.
Připravíme si dostatečně velký hrnec s vroucí osolenou vodou a vedle mísu s ledovou vodou (ideálně i s kostkami ledu). Listy kapusty postupně vhazujeme do vroucí vody, necháme je velmi krátce změknout (maximálně 1 minutu). Pak je vyjmeme a ihned vhodíme do mísy se studenou vodou, aby schladly. Poté je pečlivě osušíme a odkládáme stranou. Při tomto postupu kapusta hezky změkne a přitom si zachová krásnou čerstvou zelenou barvu.
Osušené listy kapusty nakrájíme na proužky a pečlivě promícháme s předem připravenou zálivkou. Zálivku připravíme z oleje, hořčice, medu, trochy citronové šťávy, soli a pepře (poměr ingrediencí dle chuti). Podáváme s hranolky. Případně lze doplnit ještě i vypečenými plátky slaniny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist