Celozrnné tortelliny s ricottou a rajčatovou omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Celozrnné tortelliny s ricottou a rajčatovou omáčkou

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku rukama uhněteme s vajíčky, solí, olejem a vodou.Těsto musí být tuhé. Jakmile ho vypracujeme, dáme ho odpočinout alespoň na 15 minut do lednice.
Mezitím si připravíme omáčku - na lžíci oleje osmahneme cibulku nakrájenou na malé kousky. Přidáme rajčatové pyré, sůl, pepř, utřený česnek a bazalku. Vše necháme chvíli prohřát, aby se nám spojily všechny chutě.
Těsto si rozválíme na tenký plát a vykrojíme zhruba stejné čtverečky. Na ně dáme lžičku ricotty, těsto přeložíme na trojúhelníčky, pořádně spojíme a obtočíme kolem prstu (spoje opět pořádně stlačíme prsty, aby tortelliny držely v požadované formě). Takto připravené tortelliny vhodíme do vroucí vody a vaříme je asi 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Tortelliny podáváme s rajčatovou omáčkou a parmezánem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist