Cizrnový hummus

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Cizrnový hummus

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme nejlépe přes noc máčet.
Druhý den vodu vylijeme a cizrnu v čerstvé vodě povaříme, dokud nezměkne (přibližně 1 hodinu).
Vodu slijeme, vychladlou cizrnu rozmixujeme s olivovým olejem, zamícháme prolisovaný česnek, dochutíme solí, hrubě mletým pepřem a špetkou chilli.
Vše promícháme vidličkou a ozdobíme petrželkou.

Poznámka:

V lednici vydrží hummus i několik dní.
Okořenit se dá nejrůznějšími druhy koření, výborné je například karí nebo sladká paprika.
Hummusem můžeme naplnit třeba arabský chléb.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist